Wanneer je je niet goed voelt

Wanneer je je lichamelijk niet goed voelt, dan is het logisch dat je een arts wil raadplegen. Er zijn dan ook tal van redenen om een dokter te zien.

Raadpleeg eenvoudig een van onze videodartsen bij
  • Keelpijn: je kan keelpijn ervaren wanneer je slikt of wanneer je praat, dan ervaar je een vervelend gevoel. Dit kan zelfs heel pijnlijk zijn. Je kan keelpijn ervaren wanneer er een ontsteking is achteraan in je keel. Dit kan je merken wanneer dit rood staat.
  • Lage rugpijn: het meest logische is dat je pijn onderaan in de rug hebt. Maar het is ook mogelijk dat je lage rugpijn op een andere manier tot uiting komt, namelijk
    bij vastzittende spieren, verminderde flexibiliteit… Deze pijn kan dan tot uiting komen wanneer je te lang zit of staat, wanneer je voorover buigt, wanneer je de trap oploopt enzovoort.
  • Griep: enkele symptomen die horen bij een griep zijn de ene moment last hebben van koude rillingen, maar de andere moment het heel warm hebben. Je kan dan hoge koorts hebben van 39 °C of hoger. Ook symptomen als hoofdpijn, keelpijn, spierpijn over het hele lichaam, een verminderde eetlust, vermoeidheid, een verkoudheid enzovoort horen hierbij.
  • Slaapproblemen: Mensen die last ondervinden van slaapproblemen, kunnen moeite hebben om in slaap te vallen, of ze worden zeer vroeg wakker ’s morgens. Andere mensen worden dan ’s nachts weer vaak wakker en kunnen moeilijk doorslapen, waardoor ze vermoeid opstaan. Dit heeft dan weer tot gevolg dat deze mensen overdag zeer moe zijn en zeer prikkelbaar kunnen zijn.
  • Aambeien: Wanneer mensen last hebben van aambeien, dan ervaren de meeste mensen jeuk, pijn of een branderig gevoel aan de anus. Deze aambeien zijn zeer fragiel; wanneer deze mensen naar toilet gaan, kan het dan ook wel gebeuren dat de aambeien bloeden.
  • Hooikoorts: ben je allergisch voor de pollen in de lucht, dan kan het goed mogelijk zijn dat je lijdt aan hooikoorts. Wanneer dit het geval is, dan zal je merken dat je een loopneus krijgt van zodra je hiermee in contact komt, je moet veel niezen, sommige mensen krijgen dan gezwollen en rode ogen, of zelfs tranende ogen…
  • Hoesten, of meer specifiek een bronchitis: dit herken je door mensen die hoesten na een verkoudheid of een griep, een droge hoest, later een hoest met slijm, een drukkend gevoel op de borst, koorts…

Dit is natuurlijk slechts een klein onderdeel van de aandoeningen die je kan hebben waarvoor je naar de arts gaat. Ga je niet graag naar de dokter, maar herken je een van deze aandoeningen? Dan raden we je toch aan een arts te raadplegen. Zo kan hij of zij snel ingrijpen en zo kan eventueel erger voorkomen worden!